Tavuk Tantuni

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
1 adet tavuk göğsü
2 adet kemiksiz tavuk but
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Acı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Salata İçin
1 adet kuru soğan
1 adet domates
İnce doğranmış maydanoz
Acı biber turşusu

Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı

Soğanımızı yemeklik küp küp doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla ovuyoruz ve bir su yıkayıp suyunu süzüyoruz maydanozlarımızı ve domateslerimizi minik minik doğruyoruz.
Az tuz biraz limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla soğanla birlikte karıştırıp söğüş salata mızı hazırlıyoruz.
Tavuklarıda çok minik birer santimlik küp halinde doğrayın tavamız da yağları kızdırıp kırmızı biberi ve tavukları içine atıp tavuklar kızarana kadar pişiriyoruz.
Baharatları ve tuzu ek edip ocağın altını kapatıyoruz. Lavaş ekmeğine ya da sandviç ekmeğini tavukların sosuna batırıp içine pişirdiğimiz tantuni tavukları yerleştiriyoruz.
Tavukların üzerine de salatamızı yerleştirip lavaşsa evvel iki yanından katlayıp sarıyoruz, sandviç ekmeğine yaptıysak kapatıp afiyetle yiyoruz .
 
Geri
Üst