Tavuk Tantuni

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 çağ bardağı su
3 yemek kaşığı yağ(zeytinyağ/tereyağ isteğe ₺
Tuz
Karabiber
Toz biber
Pul biber
Toz sarımsak
Kaju ( isteğe bağlı)

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yeterlice yıkadıktan sonra şeritler halinde kesiyoruz.
Daha sonra şeritleri küçük küçük küp biçiminde doğruyoruz.
Tüm baharatlarla birlikte karıştırıp üzerini kapatıp dinlenmesi için dolaba koyuyoruz.
Tavaya tavukları koyup suyunu çekene kadar pişiyoruz.
Yağı ekleyip 2/3 dk pişiriyoruz.
Toz biber ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Daha sonda suyu ekleyip 2/3 dk daha pişiriyoruz.
Servis yaparken lavaşları tavaya batırıp uygunca yağlanmasını sağlıyoruz.
Tavukları lavaşlara paylaştırıp üzerine soğan, sumak,maydanoz ve domates ile yaptığımız garnitürden koyup dürüm yapıp ayran ile afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst