Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı kadar su
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Lavaş ekmeği / yahut olağan ekmek
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk tantuni tanımı için tavuk etlerini küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Tavaya sıvı yağ koyup, ısıtalım ve tavuk etlerini koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Tuzunu ekleyip biraz daha pişirelim.
Suyunu çekince tavukların üzerine bir ölçü daha sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyip karıştıralım. Tavukları tavanın yanlarına çekerek bir ölçü su ek edelim
Diğer tarafta soğanları piyazlık doğrayıp biraz sumak ile karıştıralım .Domatesleri küp küp doğrayalım. Maydanozlarıda ince ince doğrayalım.
Daha sonra lavaş ekmeğimizi tavuğun üzerine bastırıp bir iki defa çevirerek ve ekmeğin tavuğun yağının çekmesini sağlayalım.
Yağlanan lavaşımızın içine biraz tavuktan bir ,biraz domatesten ,biraz soğandan ,birazda maydanozdan ekleyelim ve lavaşımızı dürüm üzere saralım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı kadar su
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Lavaş ekmeği / yahut olağan ekmek
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk tantuni tanımı için tavuk etlerini küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Tavaya sıvı yağ koyup, ısıtalım ve tavuk etlerini koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Tuzunu ekleyip biraz daha pişirelim.
Suyunu çekince tavukların üzerine bir ölçü daha sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyip karıştıralım. Tavukları tavanın yanlarına çekerek bir ölçü su ek edelim
Diğer tarafta soğanları piyazlık doğrayıp biraz sumak ile karıştıralım .Domatesleri küp küp doğrayalım. Maydanozlarıda ince ince doğrayalım.
Daha sonra lavaş ekmeğimizi tavuğun üzerine bastırıp bir iki defa çevirerek ve ekmeğin tavuğun yağının çekmesini sağlayalım.
Yağlanan lavaşımızın içine biraz tavuktan bir ,biraz domatesten ,biraz soğandan ,birazda maydanozdan ekleyelim ve lavaşımızı dürüm üzere saralım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı