SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yarim çay bardağı su
Diğer gereçler;
1 adet domates
1 bağ maydanoz
1 adet soğan soğan
Sumak
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur materyallerimiz bir kapta karıştırarak yavaş yavaş un ekleyerek ılık su ile yoğuruyoruz 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu küçük ekmekler yaparak yarım saat kadar da el mayasına bırakıyoruz ve yarım saat sonra 200 derecede pişiriyoruz.
Daha sonra tavuk göğsümüzü küp küp küçük olarak doğruyoruz ve tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada zeytinyağımızı kırmızı toz pul biberlerimizi de ekleyip en son yarım çay bardağı da su ekleyip altınız kapatıyoruz.
Daha sonra pişen ekmekleri tavuğumuzun üzerine bastırarak sosunu ekmeğe çektiriyoruz başka materyalleri de küçük küçük doğrayıp ekmeğimizin ortasına tavuklarımız öbür materyallerimizi ekleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yarim çay bardağı su
Diğer gereçler;
1 adet domates
1 bağ maydanoz
1 adet soğan soğan
Sumak
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur materyallerimiz bir kapta karıştırarak yavaş yavaş un ekleyerek ılık su ile yoğuruyoruz 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu küçük ekmekler yaparak yarım saat kadar da el mayasına bırakıyoruz ve yarım saat sonra 200 derecede pişiriyoruz.
Daha sonra tavuk göğsümüzü küp küp küçük olarak doğruyoruz ve tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada zeytinyağımızı kırmızı toz pul biberlerimizi de ekleyip en son yarım çay bardağı da su ekleyip altınız kapatıyoruz.
Daha sonra pişen ekmekleri tavuğumuzun üzerine bastırarak sosunu ekmeğe çektiriyoruz başka materyalleri de küçük küçük doğrayıp ekmeğimizin ortasına tavuklarımız öbür materyallerimizi ekleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı