Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Tantuni

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yarim çay bardağı su
Diğer gereçler;
1 adet domates
1 bağ maydanoz
1 adet soğan soğan
Sumak
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur materyallerimiz bir kapta karıştırarak yavaş yavaş un ekleyerek ılık su ile yoğuruyoruz 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu küçük ekmekler yaparak yarım saat kadar da el mayasına bırakıyoruz ve yarım saat sonra 200 derecede pişiriyoruz.
Daha sonra tavuk göğsümüzü küp küp küçük olarak doğruyoruz ve tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada zeytinyağımızı kırmızı toz pul biberlerimizi de ekleyip en son yarım çay bardağı da su ekleyip altınız kapatıyoruz.
Daha sonra pişen ekmekleri tavuğumuzun üzerine bastırarak sosunu ekmeğe çektiriyoruz başka materyalleri de küçük küçük doğrayıp ekmeğimizin ortasına tavuklarımız öbür materyallerimizi ekleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst