AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet tavuk
1 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı salça

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk yıkanır her iki tarafından bıçakla çizikler atılır, sosu her tarafına geçsin.
Soğan yıkanır yarım ay şeklinde doğranır, sarımsaklar yıkanıp doğranır.
Düdüklü tencerenin tabanına eşit şekilde yayılır.
Uygun bir kaba limon suyu, baharatlar, salça, domates sosu biber sosu da olabilir, tuz, yağ, koyup karıştırılır tavuğun her tarafına yedirerek sürülüp düdüklü tencereye soğanların üzerlerine yüz üstü yerleştirilir.
Kalan sosuda üzerine gezdirilir 1 yemek kaşığı tereyağını küçük paçalar halinde tavuğun üzerine dağıtılır resimdeki gibi tencerenin ağzı kapatılır 1 saat bekletilir.
1 saat sonra ocağa alıp orta ayarda kaynamaya bırakılır, kaynamaya başlayınca da ocak kısılır bi 25 dakikada kısık ayarda kaynatılır.
Piştikten sonra ocak kapatılır tencere soğuyana kadar açılmaz kendi haline bırakılır.
Soğuduktan sonrada açıp suyuyla bulgur pilavı yapılır servis yapılır.Denemek isteyenlere afiyet şifa olsun.
Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst