SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
Renkli paprika
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak domates sosu
1 bardak su
Tuz, karabiber, kekik
Patates topları:
5-6 adet patates
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir tavaya sıvı yağ ek edelim. Kuşbaşı doğranmış etimizi ısınan tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Rengi dönen eti tavadan alalım.
Hemen akabinde doğranmış soğan, paprika ve sarımsağı tavaya ek edip tereyağ ile 5 dakika pişirelim.
Domates sosu, baharat ve suyunu tavamıza ekleyelim.
Son olarak etlerimizi de içine alarak 5 dakika daha pişirelim.
Pişen sotemizi fırın kabına yayalım.
Daha evvel haşladığımız patatesleri uygun bir kabta sıcakken soyup ezelim. Tuz ve karabiber ek edip elimizle yuvarlayıp etin üzerine dizelim.
Beşamel sosu için küçük bir tavda eriyen tereyağına unu ek edelim. Unun rengi hafif dönünce sütü yavaş yavaş ekleyerek devamlı karıştıralım. Tuz,karabiberini ve muskat ekleyelim.
Kaynayan sosu patateslerimizin üzerine gezdirelim.
Patateslerin üzerini büsbütün kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gr tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
Renkli paprika
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak domates sosu
1 bardak su
Tuz, karabiber, kekik
Patates topları:
5-6 adet patates
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir tavaya sıvı yağ ek edelim. Kuşbaşı doğranmış etimizi ısınan tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Rengi dönen eti tavadan alalım.
Hemen akabinde doğranmış soğan, paprika ve sarımsağı tavaya ek edip tereyağ ile 5 dakika pişirelim.
Domates sosu, baharat ve suyunu tavamıza ekleyelim.
Son olarak etlerimizi de içine alarak 5 dakika daha pişirelim.
Pişen sotemizi fırın kabına yayalım.
Daha evvel haşladığımız patatesleri uygun bir kabta sıcakken soyup ezelim. Tuz ve karabiber ek edip elimizle yuvarlayıp etin üzerine dizelim.
Beşamel sosu için küçük bir tavda eriyen tereyağına unu ek edelim. Unun rengi hafif dönünce sütü yavaş yavaş ekleyerek devamlı karıştıralım. Tuz,karabiberini ve muskat ekleyelim.
Kaynayan sosu patateslerimizin üzerine gezdirelim.
Patateslerin üzerini büsbütün kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı