Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
400 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2-3 adet sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım su bardağı sıcak su
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı ve biberleri yağda kavuralım.
Ardından kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ekleyelim.
Kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kavuralım.
Daha sonra salçayı, sarımsağı ve baharatları ekleyelim, sıcak su ek edelim.
Ve yaklaşık olarak 15-20 dk kadar orta ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2-3 adet sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım su bardağı sıcak su
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı ve biberleri yağda kavuralım.
Ardından kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ekleyelim.
Kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kavuralım.
Daha sonra salçayı, sarımsağı ve baharatları ekleyelim, sıcak su ek edelim.
Ve yaklaşık olarak 15-20 dk kadar orta ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı