Tavuk Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
2 tane yeşil biber
2 tane kapya biber
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber (silme)
2 çay kaşığı pul biber
Yeteri ölçüde tuz
Yarım tatlı kaşığı dağ kekiği
Sıvıyağ
Yarım su bardağı su

Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü küp biçiminde doğrayıp sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
Kuru soğanı dörde bölüp doğrayalım kavrulan tavuğa ek edip 2 dakika kavuralım.
İri iri doğranmış yeşil biber ve kapya biberi de ek ederek biberler yumuşayana kadar kapağı kapalı formda kavurmaya devam edelim.
Biberler de yumuşadıktan sonra salça ve baharatları ekleyip karıştıralım iki dakika daha kavuralım ve üzerine yarım su bardağı su ekleyip orta ocakta kısık ateşte 7-8 dakika pişirelim.
Pişen tavuk sotemizi ocaktan alıp servise hazırlayalım. afiyet olsun
Baharat ve tuz ölçüsünü damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst