Tavuk Sote (Domatessiz) Tanımı İçin Malzemeler
2 modül göğüs eti
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Tavuk Sote (Domatessiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüs etlerimizi doğrayıp tavamıza alıyoruz.
Etlerimiz suyunu çekene kadar ağzı kapalı halde suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çeken etlerimizin yağını ek edip karıştırıyoruz.
Etlerimiz kızarmadan evvelden doğranmış biberlerimizi ,soğanımızı ,sarımsağımızı ek ediyoruz.
Bir kaç dakika kavuralım.
Sonra salçamızı ekleyip tekrar karıştıralım ılık suyumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip kısık ateşte pişirelim. Servis edelim. Afiyet olsun.
Tavuk Sote (Domatessiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 modül göğüs eti
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Tavuk Sote (Domatessiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüs etlerimizi doğrayıp tavamıza alıyoruz.
Etlerimiz suyunu çekene kadar ağzı kapalı halde suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çeken etlerimizin yağını ek edip karıştırıyoruz.
Etlerimiz kızarmadan evvelden doğranmış biberlerimizi ,soğanımızı ,sarımsağımızı ek ediyoruz.
Bir kaç dakika kavuralım.
Sonra salçamızı ekleyip tekrar karıştıralım ılık suyumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip kısık ateşte pişirelim. Servis edelim. Afiyet olsun.
Tavuk Sote (Domatessiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı