Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğüs
Çeri domates
Yeşil biber
Marinesi için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Tavukları marine etmek için bir kabın içerisine doğradığımız tavukları koyuyoruz.
Üzerine marine gereçlerin hepsini ekleyip elimizle güzelce yediriyoruz.
1 gece bekletirseniz ya da 3-4 saat çok daha lezzetli olur.
Benim acelem olduğu için sadece 10 dakika bekletebildim lakin yumuşacık ve çok lezzetliydi.
Olağanda göğüs etiyle sert olacağını düşünüyordum ancak ağızda direk dağılacak yumuşaklıktaydı.
Çöp şişlere sırayla domates, tavuk ve yeşil biberleri diziyoruz.
Ben migrostan “sar pişir” alıp yaptım. Şayet bulabilirseniz o formda yapmanızı tavsiye ederim. Zira tavukların kendi buharında pişmesine yardımcı olup, tavukları yumuşacık yapıyor.
Tavuklar piştikten sonra sar pişir kağıdını çekip kendi yağıyla üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Tavuk şişlerin altına yağlı kağıdı seriyoruz. Tavuk şişlerimizi üzerine koyduktan sonra “ sar pişir” ile kapatıyoruz.
200 derece fırında 25 dakika pişirin.
500 gram tavuk göğüs
Çeri domates
Yeşil biber
Marinesi için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Tavukları marine etmek için bir kabın içerisine doğradığımız tavukları koyuyoruz.
Üzerine marine gereçlerin hepsini ekleyip elimizle güzelce yediriyoruz.
1 gece bekletirseniz ya da 3-4 saat çok daha lezzetli olur.
Benim acelem olduğu için sadece 10 dakika bekletebildim lakin yumuşacık ve çok lezzetliydi.
Olağanda göğüs etiyle sert olacağını düşünüyordum ancak ağızda direk dağılacak yumuşaklıktaydı.
Çöp şişlere sırayla domates, tavuk ve yeşil biberleri diziyoruz.
Ben migrostan “sar pişir” alıp yaptım. Şayet bulabilirseniz o formda yapmanızı tavsiye ederim. Zira tavukların kendi buharında pişmesine yardımcı olup, tavukları yumuşacık yapıyor.
Tavuklar piştikten sonra sar pişir kağıdını çekip kendi yağıyla üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Tavuk şişlerin altına yağlı kağıdı seriyoruz. Tavuk şişlerimizi üzerine koyduktan sonra “ sar pişir” ile kapatıyoruz.
200 derece fırında 25 dakika pişirin.