AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuk neden kabuksuz yumurta yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tavuk neden kabuksuz yumurta yapar?​

Bazı kümes hayvanlarının kabuksuz yumurta yaptıkları görülür. Bu tavukların yumurta borularındaki cerahatlanmalardan, yemler arasında kirecin yetersiz bulunmasından ya da hayvana fazla tuzlu yiyeceklerin verilmesinden kaynaklanmaktadır.
Tavuk yumurta yemi nedir?
Yumurta yemi içinde kırık buğday, ay çiçek, mısır, yağlı soya, soya tohumu, arpa, mısır, kepek ve birçok besin vardır. Bu besinler belirli ölçü oranında diğer besinlerle karıştırılarak yumurta yemi yapılmaktadır. Günümüzde tavuk yemi olarak satışı sağlanmaktadır.

Yumurta yemi işe yarıyor mu?​

Tavuk yumurta yemi, tavukların tükettiği ve içerisinde bulunan birçok bitkisel gıda ile beraber tavuğun gelişmesini ve yumurtlamasını sağlar. Tavuk yem seçimi, tavukların sağlıklı olmaları ve sağlıklı yumurtalar çıkarmasında önemli bir rol oynar.

Kabuksuz yumurtlayan hayvanlar Bu tavukların yumurta borularındaki cerahatlanmalardan, yemler arasında kirecin yetersiz bulunmasından ya da hayvana fazla tuzlu yiyeceklerin verilmesinden kaynaklanmaktadır.
Yumurtanın lezzetli olması için tavuk ne yemelidir?
Tadı hafif ve hafif olmasına rağmen yumurtaların kendine özgü bir tadı var. Tavuk diyetine eklenen yağ, sözde yumurtaların tadını daha iyi hale getirebilir. Mısır yağı veya sığır içyağı gibi şeyler yumurtaların tadını daha iyi hale getirebilir.

Tavuk neden şekilsiz yumurtlar?​

Normal yumurtlama dönemine girmiş yani kılavuz atma dönemini tamamlamış 24 haftalıktan büyük tavuklardan bir çok nedenden dolayı normal görünmeyen yumurtalar oluşabilir. Bu yumurtaların oluşmasının başlıca iki nedeni hastalıklar ve beslenme yetersizlikleridir.
Tavuğa kireç verilir mi?
Hobi kümeslerinde sıkça yapılan ve sakıncalı bulduğumuz bir uygulama var. *Kümes zeminine sönmüş kireç (kalsiyum hidroksit) serpilmesi. Bu uygulama malesef birçok hayvanın muhtelif sebepler ile ölümüne veya zarar görmesine sebep olmaktadır.

Yumurta yiyen tavuğa ne yapılmalı?​

Kalsiyum tabletleri : Sürünüzde yumurta yiyen tavuk varsa, onları hızlı bir şekilde tedavi etmek için kalsiyum hapları kullanabilirsiniz. Tavuk kümesine bir kalsiyum tableti koyun. Tavuklar bu tıbbi solüsyonu içerek çok yüksek oranda kalsiyum alırlar ve bu da onların yumurta yemeği bırakmalarına neden olur.
Stres yumurta kalitesini etkiler mi?
Stres yumurta kalitesini olumsuz yönde etkiler. Yoğun stres sırasında salgılanan kortizol ve prolaktin hormonları gebe kalma şansını azaltır.

Tavukların suyuna kireç atılır mı?​

*Kireç elbette işe yarar formda kümeslere uygulanabilir.
Kümese neden kireç atılır?
Yanmamış kireç suyla temasa geçtiğinde yüksek ısı ürettiği için serpildiği ortamdaki mikrop ve asalakları öldürür ve dezenfeksiyon sağlanmış olur. Kümes içinde hayvan yokken ve uzun etkili dezenfeksiyon yapılacaksa sönmemiş kireç ıslak zemine atılarak uygulanır.
 
Geri
Üst