Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk kanat (Tavuğun her yani olabiliyor)
1 adet patates
2 adet soğan
Tuz
Kekik
Biber salçası
Karabiber
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup, elma dilimi halinde kesip, tencerenin tabanına koyun.
Soğanları soyun piyaz formunda doğrayıp, patateslerin üzerine ekleyin. Tavukları üzerine koyun.
Yarım çay bardağından eksik zeytinyağının içine yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyin.
Üzerine tuz karabiber ve kekiğide ekleyin, karıştırın.
Hazırladığımız sosu tavukların üzerine gerçek dökün bir çay bardağı kadar suyu ekleyin, kapağı kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk kanat (Tavuğun her yani olabiliyor)
1 adet patates
2 adet soğan
Tuz
Kekik
Biber salçası
Karabiber
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup, elma dilimi halinde kesip, tencerenin tabanına koyun.
Soğanları soyun piyaz formunda doğrayıp, patateslerin üzerine ekleyin. Tavukları üzerine koyun.
Yarım çay bardağından eksik zeytinyağının içine yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyin.
Üzerine tuz karabiber ve kekiğide ekleyin, karıştırın.
Hazırladığımız sosu tavukların üzerine gerçek dökün bir çay bardağı kadar suyu ekleyin, kapağı kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı