AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Kapama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler
8-10 adet but
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı bulgur
2 adet soğan
2 adet biber
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Sıvı yağ
Yeteri ölçüde sıcak su
Üzerine sürmek için
Çok az su ile sulandırılmış salça

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk butları yıkayıp tencereye alıp üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası çok az tuz serpip üzerini çok az geçecek halde kaynar su koyup kaynamaya ve pişmeye bırakalım.
Farklı bir tencerede soğanı yağda kavuralım pembeleşince ufacık doğradığımız biberleri 2 dakika sonra da yeniden tıpkı halde doğradığımız domatesleri ekleyip bir kaç dakika pişirelim.
En son üzerine bulgur 1 tatlı kaşığı domates salçası ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alalım uygun tepsiye boşaltıp fırını 190 derece de açalım bulguru tepsiye yerleştirelim.
Butları içinde pişirdiğimiz salçalı suyu yavaşça üzerine boşaltalım butları dikkatlice yerleştirip üzerine fırça ile sulandırılmış salça sürüp fırına verelim bulgur pişene kadar fırında tutalım.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst