AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuk Kapama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
1.700 gr tüm tavuk
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
4-5 domates kabukları soyulmuş
Karabiber
Kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Yarım kilo pilavlık bulgur

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları bir hoş yıkayıp kıllarını yakalım parçalayalım.
İyice yıkadıktan sonra sirkeli bol sulu tuzla 15 -20 dk evvelden beklet.
Daha sonra çokça yıkayınız.
Tencerede suyunu ekle tuzunu kaynat beraberince, lakin çok fazla kaynatmayınız.
Tavuklarımız kaynayana kadar domates,biber,soğan,sarımsak küp küp ufacık doğrayın salçasını, karabiberini,yağını,kimyonu ekleyip karıştırınız.
Bulguru ekleyip harman yapın fırın tepsisine yayıp tavukları dizip azıcık salçalayın.
Tavuk suyunu içine aktarıp yağlı kağıt serip alüminyum folyo ile kapatıp sarın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına 40 dk pişirin pişince servis yapınız.
Not: Bu yemeğin yanına havuç taratoru çok yakıştırıyorum denemenizi tavsiye ederim.

Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst