AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Kapama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
6 adet tavuk baget
1,5 su bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (isteğe bağlı)
3 su bardağı tavuk suyu
Tavuğun üzeri için;
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
1 tatlı kaşığı tuz ek edip haşlanmasını bekliyoruz.
Ayrı bir tencerede tereyağ eritip soğan ve sarımsağı soteleyip bulguru kavuruyoruz.
Nohutu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ve zerdeçallı ek edip kavurduktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine haşlanan tavukları diziyoruz. Tavukların üzerine hazırladığımız sosu sürüyoruz.
Haşladığımız tavukların suyunu süzgeçten geçirip süzüyoruz.
Tepsiye pilavımızın üzerini geçecek kadar döküyoruz.
Fırın kağıdını ıslatıp tepsinin üzerine koyuyoruz.
190 derece fırında üzeri kızarıncaya ve pilavımız suyunu çekene kadar denetimli halde pişiriyoruz.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst