AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Kapama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
6-7 adet tavuk baget(incik)
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı zerdeçal ,tuz ve isteğe bağlı baharat çeşitleri

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımızı derin bir tencereye alalım biraz tuz ekleyip 3-4 su bardağı sıcak suyu da döküp haşlayalım.
Pirinçlerimizi yıkayıp süzelim.
Daha sonra bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup eritelim.
İnce ince doğranmış soğanımızı ve sarımsağı da ekleyip, 2-3 dakika kavuralım.
Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine pirinci ekleyelim.
Bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
Arzuya nazaran tuz, karabiber ve kimyon ekleyebilirsiniz.
Kavurduktan sonra haşladığımız tavuk suyundan 1 su bardağını pirincimize dökelim.
2-3 dakika ağzını kapatıp bekletelim.
Daha sonra pirincimizi yuvarlak borcama dökelim ve eşit bir formda yayalım.
Pirincin üzerine haşlanan tavuk bagetleri (incikleri) görüntüdeki üzere sırayla dizelim.
Ardından pirincin üzerine 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyunu dökelim.
Hazırladığınız tavuk kapamayı evvelden ısıtılmış 200 derece pirinçler suyu çekene yumuşayana kadar pişirelim. Yaklaşık 20-25 dakika kâfi olacaktır.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst