AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Kapama (Buryan)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı İçin Materyaller
8 adet baget tavuk
2.5 su bardağı pirinç
1 maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz biber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ

Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci yıka; yağ, soğan ve sarımsağı koy .
Üzerine havuç rendele biraz sotele sonra pirinci kat ve kavurup ocaktan al.
Tepsiye kavurduğumuz pirinci koy.
Haşlanmış olan bagetleri diz .
Bagetleri yağ ve kırmızı biberle sosla sonra üzerine tavuk suyu ve 1.5 su bardağı haşladığımız suyu ekle .
Yağlı kağıdı üzerine ıslatarak sar ve biraz piştikten sonra kağıdı üzerinden al. Suyu çekildikten sonra bagetlerin üzeri kızarınca çıkart ve maydanozla süsle. Servise hazır.
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst