AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Kapama (Bulgur)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Kapama (Bulgur) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk but
1 su bardağı bulgur
1 kapya biber
1 yeşil biber
1 orta uzunluk soğan
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Kimyon
1 tatlı kaşığı dolu dolu salça
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su

Tavuk Kapama (Bulgur) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 adet budu 3 su bardağı su da haşlıyoruz. Bu esnada sıvı yağda biberleri ve soğanı kavuruyoruz.
Kavrulan biber ve soğana salça ek ediyoruz.
Baharatları ekleyip bulguru ek ediyoruz. Biraz kavrulunca altını kapatıyoruz.
En küçük yuvarlak borcama pilavı döküyoruz.
Haşlanmış olan tavukları üzerine koyup, haşlama suyunu da ekleyin.
150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Tavuk Kapama (Bulgur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst