- Konu Yazar
- #1
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Sosu için
1 yumurta
1 şişe maden suyu
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
1 çay bardağı sıvı yağ
Deneyecek olan herkese kolay gelsin daha ayrıntılı izlemek için videolarıma bakabilirsiniz
Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Öncelikle göğüs etini yıkayıp ince uzun olacak biçimde kesiyoruz.
Baharatlarını ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
Kenara alıp sonun imaline geçelim diğer bir kaba yumurtayı ve maden suyunu alıp karıştıralım.
Daha sonra un tuz karbonat ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım
Hazırladığımız sosu baharatlı göğüs etleri ile buluşturalım uygunca karıştırıp üzerini kapatıp buzdolabında 1 yada 2 saat kadar dinlendirelim.
Tavaya yağı alıp biraz kızdıralım.
Daha sonra çok yanyana olmayacak halde tavuk kalamarları kızartmaya başlayalım ve bitene kadar tıpkı süreçle devam edelim kağıt havlu serili servis tabağına alalım. Kalamarlar servise hazır afiyet olsun .
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Sosu için
1 yumurta
1 şişe maden suyu
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
1 çay bardağı sıvı yağ
Deneyecek olan herkese kolay gelsin daha ayrıntılı izlemek için videolarıma bakabilirsiniz
Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Öncelikle göğüs etini yıkayıp ince uzun olacak biçimde kesiyoruz.
Baharatlarını ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
Kenara alıp sonun imaline geçelim diğer bir kaba yumurtayı ve maden suyunu alıp karıştıralım.
Daha sonra un tuz karbonat ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım
Hazırladığımız sosu baharatlı göğüs etleri ile buluşturalım uygunca karıştırıp üzerini kapatıp buzdolabında 1 yada 2 saat kadar dinlendirelim.
Tavaya yağı alıp biraz kızdıralım.
Daha sonra çok yanyana olmayacak halde tavuk kalamarları kızartmaya başlayalım ve bitene kadar tıpkı süreçle devam edelim kağıt havlu serili servis tabağına alalım. Kalamarlar servise hazır afiyet olsun .