- Konu Yazar
- #1
Tavuk ile neler yapılabilir?
Kolay Tavuk Yemekleri- #2 Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi (videolu)
- #3 Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) (videolu)
- #4 Fırında Patatesli Tavuk (videolu)
- #5 Hakiki Tavuk Döner Tarifi (Hazır Tadında)
- #6 Evde Kokoreç Usulü Tavuk.
- #7 Lokum Gibi Yumuşacık Fırında Tavuk Çöp Şiş
Tavuk Çökertme kebabı nasıl yapılır?
Marinesi için; bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz koyun. Sosu tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.Tavuk eti ile tas kebabı nasıl yapılır?
Tavuk eti ile tas kebabı nasıl yapılır?Orta boy geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, iyice ısıtın. Yağın üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kadar kavurun. Ardından tencereye 600 gr kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk but etini ekleyin. Tavuk etleri suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin.
Fırında tavuk eti nasıl pişirilir?
Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?- Sarımsakları rendeleyelim.
- Tuz hariç diğer malzemeleri karıştıralım.
- Tavukları bu karışıma bulayarak en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine tuz serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim.
Evde tavuk iskender nasıl yapılır?
Tavuk İskender Tarifi Nasıl Yapılır?- 2 adet tavuk göğsünü, ince ince enine, biftek şeklinde kesin.
- Kalan 2 adet tavuk göğsünü bir bıçakla ince ince doğrayın ya da robota atarak kıyma haline getirin.
- Bir kasede salça ile yoğurdu güzelce karıştırın ve içerisine baharatları da ekleyerek tekrar karıştırın .
Tavuk etli orman kebabı nasıl yapılır?
Tavuk etli orman kebabı nasıl yapılır?Tavuklu orman kebabı yapımında; geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. Yağın üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ekleyip, 2 dakika kavurun. Kavrulan soğanın üzerine yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü koyun. Tavuk etlerinin rengi dönene kadar ara ara karıştırarak, 5 dakika kavurun.