Tavuk Haşlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
1 kg tavuk eti ( tavuğun rastgele bir yeri, ben karışık kullandım, dilerseniz but tek de kullanabilirsiniz )
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Tuz
Sosu İçin;
1 yemek kaşığı un
1 kepçe haşlamanın suyu

Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir tencereye iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve minik doğranmış soğan alınır.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, daha sonra doğradığımız patates ve havucu ekleyip beş dakika daha kavuruyoruz .
Akabinde yıkayıp, suyu süzülen tavuk etini tencereye bırakıyoruz.
Damak zevkinize nazaran tuzu ayarlıyorsunuz, tavuk etiyle bir arada zerzevatları on dakika üzere orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
Tavuklar pişince üzerini geçecek kadar sıcak su, karabiber ekleyip pişirmeye bırakıyoruz .
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen yemeğimize sosu için haşlama suyundan bir kepçe alıp bir yemek kaşığı una döküp karıştırıyoruz.
Sosu karıştırarak haşlamaya döküyoruz, iki üç dakika pişirip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun .
Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst