Tavuk Haşlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
2 adet tavuk göğsü
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Terbiyesi için;
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı su

Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuklarımızı kuşbaşı halinde doğrayalım.
Tencereye tavukların üzerini geçecek kadar su alıp haşlayalım.
Farklı bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları da iri iri doğrayıp sarımsakla birlikte kavuralım.
Havucu da yuvarlak biçimde doğrayıp ek edelim.
Patatesleri de iri halde doğrayıp ek edelim.
Haşlanan tavukları da suyuyla bir arada sebzelerin üzerine ekleyip tuz karabiber ek edip birlikte pişirelim.
Terbiyesi için un ,su ve limon suyunu karıştırıp haşlama suyundan da ekleyip 3-4 dakika daha pişirelim.
Afiyet olsun.

Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst