Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
9-10 adet tavuk but
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
14-5 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Üzerini geçecek kadar kaynar su
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Çok az su
Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yağ kızdıktan sonra tavukları ekleyip biraz kızartalım.
Havuç arpacık soğan ve sarımsağı ilave edelim.
Dilerseniz normal kuru soğanda kullanabilirsiniz.
Patatesleride ekleyip, 6-7 dakika kadar pişirelim.
Yemeğe tuz ve karabiber ekleyip, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, pişmeye bırakalım.
2 adet defne yaprağıda ekledim dilerseniz eklemeyebilirsiniz. Ben tavuk yemeklerine verdiği aromayı seviyorum.
Pişmeye yakın terbiyesini hazırlayalım. Yumurta un ve limon suyunu çok az su ile açalım. Üzerine yemeğin suyundan yavaş yavaş ekleyip ısı dengesini ayarlayalım.
Terbiyeyi yemeğe ekleyip, defne yapraklarını çıkaralım.
Terbiye ile 10 dakika kadar daha pişirip, lezzetin bütünleşmesini sağlayalım.
Üzerine dereotu ve maydanoz ekleyip sıcak servis edelim. Tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.
Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
9-10 adet tavuk but
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
14-5 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Üzerini geçecek kadar kaynar su
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Çok az su
Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yağ kızdıktan sonra tavukları ekleyip biraz kızartalım.
Havuç arpacık soğan ve sarımsağı ilave edelim.
Dilerseniz normal kuru soğanda kullanabilirsiniz.
Patatesleride ekleyip, 6-7 dakika kadar pişirelim.
Yemeğe tuz ve karabiber ekleyip, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, pişmeye bırakalım.
2 adet defne yaprağıda ekledim dilerseniz eklemeyebilirsiniz. Ben tavuk yemeklerine verdiği aromayı seviyorum.
Pişmeye yakın terbiyesini hazırlayalım. Yumurta un ve limon suyunu çok az su ile açalım. Üzerine yemeğin suyundan yavaş yavaş ekleyip ısı dengesini ayarlayalım.
Terbiyeyi yemeğe ekleyip, defne yapraklarını çıkaralım.
Terbiye ile 10 dakika kadar daha pişirip, lezzetin bütünleşmesini sağlayalım.
Üzerine dereotu ve maydanoz ekleyip sıcak servis edelim. Tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.
Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı