Tavuk Haşlama (Tek Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet baget (Tavuk but)
1 adet soğan
4 dış sarımsak
1 adet havuç
2 orta boy patates
Sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı köri
Tuz (Damak zevkinize göre)
1 adet defne yaprağı
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1 çay bardağı su
Tavuk Haşlama (Tek Tencerede) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavukları güzelce yıkayalım ve tencereye iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim.
Tavukları yağda biraz soteleyelim.
Ardından soğan ve sarımsağı ilave edin.
Doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyip, soteleyin ve üzerine sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca baharatları ekleyin.
Bir kase içinde unu su ile çırpın ve yarım limon suyu sıkın ve kaynayan yemeğe ilave edin.
15-20 dakika içinde pişmiş olacaktır. Afiyet olsun
Tavuk Haşlama (Tek Tencerede) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet baget (Tavuk but)
1 adet soğan
4 dış sarımsak
1 adet havuç
2 orta boy patates
Sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı köri
Tuz (Damak zevkinize göre)
1 adet defne yaprağı
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1 çay bardağı su
Tavuk Haşlama (Tek Tencerede) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavukları güzelce yıkayalım ve tencereye iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim.
Tavukları yağda biraz soteleyelim.
Ardından soğan ve sarımsağı ilave edin.
Doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyip, soteleyin ve üzerine sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca baharatları ekleyin.
Bir kase içinde unu su ile çırpın ve yarım limon suyu sıkın ve kaynayan yemeğe ilave edin.
15-20 dakika içinde pişmiş olacaktır. Afiyet olsun
Tavuk Haşlama (Tek Tencerede) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı