Tavuk Göğsü Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Göğsü Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Tavuk göğsü için
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 litre süt
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
Ganaj için
100 gram krema
150 gram sütlü çikolata

Tavuk Göğsü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için yumurta ve şeker çırpılır.
Un dışında gereçler eklenir karıştırılır. Un eklenir tekrar karıştırılır. (normal kek hamurundan biraz koyu kıvam hamur olacak. ).
Hamur fırın kağıdı serili yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür.
180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında pişirir. 20 dakika sonra denetim edilir.
Pişen kek soğumaya bırakılır.
Tavuk göğsü için tereyağı ve un tencerede kokusu çıkana kadar pişirilir.
Süt eklenir yeterlice karıştırılır.
Şeker ve sütle açılmış nişasta eklenir.
Son olarak vanilya eklenir kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
Üstü kabuklanmasın diye orta sıra karıştırılır.
Ilıyınca kekin üstüne dökülür buzlukta 1 saat bekletilir.
Ganaj için; krema kaynatmadan ısıtılır,çikolata eklenir karıştırarak eritilir.
Buzluktan çıkan tavuk göğsünün üstüne dökülür.
Buz dolabında 2 saat kadar bekletilir. Üzeri istenilen formda süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tavuk Göğsü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst