Tavuk Göğsü Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Göğsü Kızartması Tanımı İçin Gereçler
500gr tavuk göğsü
1 adet kuru soğan suyu
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
8 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber ,kekik
Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Göğsü Kızartması Tanımı Yapılışı

Tavuk göğsünü iri modüller halinde doğrayın soğanı rendeleyin yalnızca suyunu kullanın.
Başka kalan tüm gereçleri karıştırın ve içine tavukları ekleyip güzelce karıştırın .
Üzerini strecle kapatıp buzdolabında 3 saat bekletin .
Dinlenen tavuk etlerini buzdolabından çıkartıp 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Teflon tavada sıvı yağ kızdırın ve tavukları önlü gerili kızartın uzun müddet kızartmayın kurumasın.
Ben yanına garnitürlü pilav ve salata tercih ettim siz damak tadınıza nazaran tercih yapabilirsiniz afiyet olsun.
 
Geri
Üst