Tavuk Göğsü Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
600-700 gram tavuk göğsü
Marinesi için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağ
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım kaşığı karabiber
Kızartmak için ;
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü iri parçalar halinde doğrayalım ve karıştırma kabına koyalım.
Üzerine marine için hazırladığımız sıvı yağ,salça,süt,rendelenmiş sarımsak,tuz ve baharatları ilave edelim ve tüm malzemeleri tavukla beraber karıştırarak üzeri kapatalım ve en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
Marine ettiğimiz tavuk göğsünü dolaptan çıkararak sıvı yağ koyulu tavada arkalı önlü çevirerek kızartalım.
Kızartma sırasında önce tavayı iyice ısıtalım sonradan ocağın altının ısısına azaltarak orta ateşte tavuk göğüslerini pişirelim.
Tavuk etleri çabuk pişeceğimden fazla yüksek ateşte be uzun süre ocakta tutarak kurutmayalım.
Kızaran tavuk etlerini ben kağıt havlu üzerine aldım ve kağıt havlu ile üzerlerini 5-6 dk kapalı tuttum.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .

Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst