- Konu Yazar
- #1
Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sarı biber
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
Yarım çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı soya sosu
İsteğe bagli mantarda kullanabilirsiniz
Lavaş ekmeği
Marine için
1 kg tavuk eti
3-4 yeme kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk etlerimizi jülyen doğrayalım tabağımıza alalım.
Üzerine zeytin yağı ve karabiber ekleyip harmanlayalım.
Daha sonra üzerini streç ile kapatıp 2 saat dolapta dinlendirelim.
Tavamıza zeytinyağı ekleyelim ve soğanlarımızı tavamıza alıp 2 dakika soteleyelim.
Jülyen formunda doğradığımız biberlerimizi soğanımızın üzerine ekleyelim diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
Diğer bir tavada tavuk etlerimizi alalım ve kavuralım.
Tavuğumuz piştikten sonra üzerine zerzevatları biraz tuz ve soya sosu ek edip karıştıralım. Sıcak sıcak lavaş ile servis yapalım. Afiyet olsun
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sarı biber
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
Yarım çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı soya sosu
İsteğe bagli mantarda kullanabilirsiniz
Lavaş ekmeği
Marine için
1 kg tavuk eti
3-4 yeme kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk etlerimizi jülyen doğrayalım tabağımıza alalım.
Üzerine zeytin yağı ve karabiber ekleyip harmanlayalım.
Daha sonra üzerini streç ile kapatıp 2 saat dolapta dinlendirelim.
Tavamıza zeytinyağı ekleyelim ve soğanlarımızı tavamıza alıp 2 dakika soteleyelim.
Jülyen formunda doğradığımız biberlerimizi soğanımızın üzerine ekleyelim diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
Diğer bir tavada tavuk etlerimizi alalım ve kavuralım.
Tavuğumuz piştikten sonra üzerine zerzevatları biraz tuz ve soya sosu ek edip karıştıralım. Sıcak sıcak lavaş ile servis yapalım. Afiyet olsun
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı