SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
Marinesi için;
800 gram tavuk göğüs
4 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
4-5 yemek kaşığı soya sosu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 silme tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sebzeli kısım için;
2 adet kuru soğan
1 adet etli yeşil biber
1 adet kırmızı etli biber
1 adet etli sarı biber
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsü jülyen biçiminde doğranır (ince uzun).
Marineme için uygun bir kaba alınır.
Rendelenmiş sarımsak, soya sosu, sirke, zeytinyağ ve baharatlar eklenir ve güzelce harmanlanır.
Üzeri streçlenip 2 saat buzdolabında bekletilir.
Biberlerde tavuklar üzere jülyen doğranır.
Soğan piyazlık doğranır.
Marine olan tavuklar buzdolabından çıkartılır.
Ocağa uygun bir tava koyulur ve kızdırılır.
Yağ eği yapmadan tavuklar kızartılır.
Kızaran tavuklar bir tabak içersine alınır.
Birebir tava içersine a zeytinyağ ve tereyağ eklenir.
Evvel soğanlar 1 dk kadar sotelenir.
Daha sonra biberler eklenir ve az daha sotelenir.
Ben zerzevatları az canlı bırakıyorum, bu formda daha lezzetli oluyor.
Son olarak sebzelere 1 yemek kaşığı kadar soya sosu ve karabiber ekleyip bir çeşit karıştırdıktan sonra, kızarmış tavukları ekliyorum.
2-3 cins daha karıştırıp ocaktan alıyorum.
Yanına pirinç pilavı yada makarna ile şahane oluyor
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun…
Marinesi için;
800 gram tavuk göğüs
4 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
4-5 yemek kaşığı soya sosu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 silme tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sebzeli kısım için;
2 adet kuru soğan
1 adet etli yeşil biber
1 adet kırmızı etli biber
1 adet etli sarı biber
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsü jülyen biçiminde doğranır (ince uzun).
Marineme için uygun bir kaba alınır.
Rendelenmiş sarımsak, soya sosu, sirke, zeytinyağ ve baharatlar eklenir ve güzelce harmanlanır.
Üzeri streçlenip 2 saat buzdolabında bekletilir.
Biberlerde tavuklar üzere jülyen doğranır.
Soğan piyazlık doğranır.
Marine olan tavuklar buzdolabından çıkartılır.
Ocağa uygun bir tava koyulur ve kızdırılır.
Yağ eği yapmadan tavuklar kızartılır.
Kızaran tavuklar bir tabak içersine alınır.
Birebir tava içersine a zeytinyağ ve tereyağ eklenir.
Evvel soğanlar 1 dk kadar sotelenir.
Daha sonra biberler eklenir ve az daha sotelenir.
Ben zerzevatları az canlı bırakıyorum, bu formda daha lezzetli oluyor.
Son olarak sebzelere 1 yemek kaşığı kadar soya sosu ve karabiber ekleyip bir çeşit karıştırdıktan sonra, kızarmış tavukları ekliyorum.
2-3 cins daha karıştırıp ocaktan alıyorum.
Yanına pirinç pilavı yada makarna ile şahane oluyor
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun…