SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
2 adet soğan
2 kırmızı kapya biber
2 sarı biber
2 -3yeşil biber
750 gram kemiksiz tavuk eti
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
Tuz, karabiber kimyon, pulbiber, vs
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuk etini jülyen doğrayıp, baharatlar,tuz ve zeytin yağı ile marine edip dolapta bekletiyoruz.
Soğanları jülyen doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
Bütün biberleri jülyen doğrayıp soğanların üzerine ek edip kavuruyoruz.
Biberleri fazla öldürmeden kavurup hafif tuz atarak kapatıyoruz.
(dondurucuya koymak için zerzevatları fazla hazırlayabiliriz. Tez işimiz olduğunda yalnızca tavukları pişirip vakit kazanabiliriz).
Dinlendirdiğimiz tavukları da kavurup tüm materyalleri birleştirip birkaç dakika kavuruyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet soğan
2 kırmızı kapya biber
2 sarı biber
2 -3yeşil biber
750 gram kemiksiz tavuk eti
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
Tuz, karabiber kimyon, pulbiber, vs
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuk etini jülyen doğrayıp, baharatlar,tuz ve zeytin yağı ile marine edip dolapta bekletiyoruz.
Soğanları jülyen doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
Bütün biberleri jülyen doğrayıp soğanların üzerine ek edip kavuruyoruz.
Biberleri fazla öldürmeden kavurup hafif tuz atarak kapatıyoruz.
(dondurucuya koymak için zerzevatları fazla hazırlayabiliriz. Tez işimiz olduğunda yalnızca tavukları pişirip vakit kazanabiliriz).
Dinlendirdiğimiz tavukları da kavurup tüm materyalleri birleştirip birkaç dakika kavuruyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı