Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Fajita

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
2 adet soğan
2 kırmızı kapya biber
2 sarı biber
2 -3yeşil biber
750 gram kemiksiz tavuk eti
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
Tuz, karabiber kimyon, pulbiber, vs

Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavuk etini jülyen doğrayıp, baharatlar,tuz ve zeytin yağı ile marine edip dolapta bekletiyoruz.
Soğanları jülyen doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
Bütün biberleri jülyen doğrayıp soğanların üzerine ek edip kavuruyoruz.
Biberleri fazla öldürmeden kavurup hafif tuz atarak kapatıyoruz.
(dondurucuya koymak için zerzevatları fazla hazırlayabiliriz. Tez işimiz olduğunda yalnızca tavukları pişirip vakit kazanabiliriz).
Dinlendirdiğimiz tavukları da kavurup tüm materyalleri birleştirip birkaç dakika kavuruyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst