- Konu Yazar
- #1
Tavuk Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1,5 kase arpa şehriye
1 kase tavuk göğsü
1 kase mısır
1 adet havuç
2 kaşık tereyağı yada sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Tavuk Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyin.
Tencereye yağı koyup erittin küp küp doğradığınız havuçları hafif kızartın (Dilerseniz tavuk ile de haşlayabilirsiniz)
Arpa şehriyeyi ekleyin rengi kızarana kadar daima karıştırın yanmasın.
Mısırı ekleyin didiklediğiniz tavuğu da ekleyin bir ölçü karabiber ve tuzda ekleyin.
Üstünü kaplayacak kadar sıcak suyu da ekleyin suyu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
1,5 kase arpa şehriye
1 kase tavuk göğsü
1 kase mısır
1 adet havuç
2 kaşık tereyağı yada sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Tavuk Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyin.
Tencereye yağı koyup erittin küp küp doğradığınız havuçları hafif kızartın (Dilerseniz tavuk ile de haşlayabilirsiniz)
Arpa şehriyeyi ekleyin rengi kızarana kadar daima karıştırın yanmasın.
Mısırı ekleyin didiklediğiniz tavuğu da ekleyin bir ölçü karabiber ve tuzda ekleyin.
Üstünü kaplayacak kadar sıcak suyu da ekleyin suyu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.