AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk eti ile tas kebabi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tavuk eti ile tas kebabı nasıl yapılır?​

Orta boy geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, iyice ısıtın. Yağın üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kadar kavurun. Ardından tencereye 600 gr kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk but etini ekleyin. Tavuk etleri suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin.

Saray Kebabı Nasıl Yapılır?​

Tavuklu Saray Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk pirzolalar kemiklerinden ve derisinden ayrılıp sotelik doğranır.
- Kuru soğanları da yemeklik doğranır.
- Tencereye sıvı yağ kuru soğan eklenip biraz kavurduktan sonra salçayı ve tavukları ekleyip suyunu çekip kavrulana kadar pişiririz.
Fırında kıyma kebabı nasıl yapılır?
Fırını 220-230 dereceye getirin ısınsın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin; hazırladığınız domates ve biberleri tepsiye döşeyin. Üzerine tuz serpin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirin. Dinlenen kıymayı elinizi ıslatarak bambu çöp şişlere geçirin.
Tavuklu Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk 🐓 ları güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayıp bir kaba koyuyoruz.
- Karabiber, pulbiber, yağ ve Kekiği tavukların üzerine ekliyoruz.
- Güzelce harmanlıyoruz.
- Yarım saat dinlendiriyoruz.

Kıymalı Sultan kebabı nasıl yapılır?​

Kıymamızı tavamıza koyuyoruz. Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış soğanımızı ilave ediyoruz. Pişince salçamızı ekliyoruz. 1 çay bardağı suyumuzu, patlıcan ve bezelyemizi ekleyip suyunu çektiriyoruz.

Tepside kıyma kebabı nasıl yapılır?​

Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun. Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
Krepli tavuk sarma nasıl yapılır?
Fırında Tavuklu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarların kabuklarını soyarak hızlıca sudan geçirelim ve doğrayalım.
- Yeşil ve kırmızı biberleri de küçük küçük doğradıktan sonra tavuk etimizi de doğrayalım.
- Doğradığımız tavukları tavaya alalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Yufkalı tavuk sarma nasıl yapılır?
Tavuklu Yufka Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağda soteleyelim. Tavuk eti ve baharatları ekleyip iki dk kadar pişirelim.
- Yufkayı tezgaha açıp iç harcın yarısını serpiştirelim.
- Ben yufkayı ıslatmıyorum bu tarifimde.
- Ruloyu bir parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştirelim.
 
Geri
Üst