Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Eşliğinde Garnitürlü Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuk Eşliğinde Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

️Pilav:
️1 su bardağı pirinç (220ml)
️1 yemek kaşığı tereyağı
️1 yemek kaşığı şehriye
️1 kutu bezelye garnitürü
️2 su bardağı kaynamış su (220ml)
️2 tatlı kaşığı tuz
️Tavuk eti:
️3 tavuk budu
️1.5 lt su
️2 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Eşliğinde Garnitürlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilav için,tereyağını bir tencerede eritin ve şehriyeyi ekleyip hafifçe kavurun.
Bezelyeleri şehriyenin içine katıp karıştırın.
Bir bardak yıkanmış pirinci tencereye ekleyin ve hepsini yaklaşık 5 dak. Karıştırın.
Tuz ile tatlandırın.
2 bardak kaynamış su ile deglaze edin ve kısık ateşte yaklaşık 12 dakika pişirin.
Tavuk etimiz için kaynayan suya tavuk butlarını ekleyin ve etleri pişene kadar kaynatın. Kaynamış butları soğutun ve kemikten ayırın.
Tavuk dilimlerini sıvı yağ ile bir tavada kızartın.
Kırmızı toz biber ve tuz ile tatlandırın. Bezelyeli pilav eşliğinde tavuğu servis edin.
Tavuk Eşliğinde Garnitürlü Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst