SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuk Dürüm ( Tavuk-Tuni) Tanımı İçin Malzemeler
6 adet tavuk göğsü
4 adet patates
1 kaşık salça
1 havuç
8 adet lavaş
2 adet domates
1 soğan
2 adet salatalık turşusu
2 çay kaşığı sumak
Yeteri kadar sıvı yağ
Tuz
Patatesler için;
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil
Tavuklar için;
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuk Dürüm ( Tavuk-Tuni) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küçük doğrayıp baharatlarla marine ediniz. Patatesleri de küp biçiminde doğrayıp baharatlarla karıştırıp kızartın.
Tavukları da bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ile kavurmaya başlayın. Suyunu salan tavukları, suyunu çekene kadar 30 dk kadar pişiriniz.
Havucu jülyen doğrayıp kızartın.
Ek materyaller için domates, soğan ve salatalık turşusunu doğrayın. Soğanları tuzla ovun sonra çokça sumakla karıştırın.
Suyu çekilen tavukların altını kapatın. Lavaşları tavukların üzerine bırakın, teker teker biraz ısınsın.
Sonrasında lavaşın içine evvel tavuk sonra patates, turşu, domates, soğan, havuç koyup rulo biçiminde sarıyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Dürüm ( Tavuk-Tuni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet tavuk göğsü
4 adet patates
1 kaşık salça
1 havuç
8 adet lavaş
2 adet domates
1 soğan
2 adet salatalık turşusu
2 çay kaşığı sumak
Yeteri kadar sıvı yağ
Tuz
Patatesler için;
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil
Tavuklar için;
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuk Dürüm ( Tavuk-Tuni) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küçük doğrayıp baharatlarla marine ediniz. Patatesleri de küp biçiminde doğrayıp baharatlarla karıştırıp kızartın.
Tavukları da bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ile kavurmaya başlayın. Suyunu salan tavukları, suyunu çekene kadar 30 dk kadar pişiriniz.
Havucu jülyen doğrayıp kızartın.
Ek materyaller için domates, soğan ve salatalık turşusunu doğrayın. Soğanları tuzla ovun sonra çokça sumakla karıştırın.
Suyu çekilen tavukların altını kapatın. Lavaşları tavukların üzerine bırakın, teker teker biraz ısınsın.
Sonrasında lavaşın içine evvel tavuk sonra patates, turşu, domates, soğan, havuç koyup rulo biçiminde sarıyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Dürüm ( Tavuk-Tuni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı