AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavuk Dünyası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavuk Dünyası Tanımı İçin Materyaller
2 modül tavuk göğüs
7 adet mantar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 silme çorba kaşığı köri
1 dolu çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Yarım paket 100 ml krema
2 adet biber
Makarnası İçin
1 tatlı kaşığı köri
3 avuç kalem makarna
Yarım paket 100 ml krema
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 kısım taze kekik

Tavuk Dünyası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
2 kesim tavuk göğsünü kesiyoruz. 2 diş sarımsağı ezip tavuklarla birlikte bir kaseye koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekleyip karıştırın.
Ufak bir kasede 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 silme çorba kaşığı köriyi karıştırın. Tavuklar kenarda biraz bekleyip lezzetlenirken makarnası için orta uzunluk bir tencereye kaynar su koyun.
Suya birer tatlı kaşığı köri ve tuz atın. 200 gram kalem makarnayı kaynayan suya atıp 10 dakika pişirin. Geniş bir tavayı ocakta yüksek ateşte ısıtın. İçine biraz zeytinyağı dökün.
Yağ ısınınca tavukları yavaş yavaş ekleyin. Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklar su bırakıp kavrulmak yerine haşlanır.
Yüksek ateşte tavuklar uygunca pişip dışları kahverengi olana dek kavurun. Tavuğun piştiğini anlamak için spatulanın ucu ile bir modül tavuğu ikiye ayırın. Kolay kolay ayrılıyorsa pişmiştir.
Zeytinyağlı köriyi tavaya ekleyip 1-2 dakika da birlikte pişirin. Yarım paket kremayı tavaya ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Bi’ köri tavuğunuz hazır.
Pişen makarnaları tavukların piştiği tavaya alıp biraz suyuyla birlikte çevirin. Üzerine kalan kremayı ve 3-4 kol kekiğin yapraklarını koyup karıştırın ve altını kapatın.
 
Geri
Üst