AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Dünyası Körili Kremalı Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuk Dünyası Körili Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğüs/kemiksiz but
10-15 adet mantar
1/2 (yarım) paket krema
1/2 (yarım) çay bardağı süt
Marinasyon için;
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
Köri sos için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı dolusu köri
Makarna için;
1/2 (yarım) paket makarna
Su
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
1/2 (yarım) çay kaşığı fesleğen (İsteğe bağlı)

Tavuk Dünyası Körili Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar doğranarak marine gereçleri ile harmanlanarak buzdolabına kaldırılır. En az iki saat bekletilir. İmkanınız varsa 12 saate kadar marine edilebilir.
1 çay kaşığı köri ve zeytinyağı ile koro sos hazırlanır ve bekletilir. !!! Bu halde aroması çok daha hoş oluyor. Marine edilmiş tavuklar yeterlice ısınmış tavada karıştırmadan mümkünse yalnızca sallamak suretiyle yüksek ateşe sotelenir.
Mantar ek edilerek yeniden çok karıştırmadan sotelenmeye devam edilir. Süt, krema ve hazırladığımız köri sos eklenir. Krema ağırlaşınca altı kapatılır.
Kaynayan suya tuz ve zerdeçal eklenir. Makarnalar ek edilip istenilen dirilikte pişirilir ve süzülür.
Tereyağ eritilir ve üzerine makarna eklenir. Seviyorsaniz fesleğen eklenerek makarna servise hazırlanır. İsterseniz makarnaya biraz krema da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun .
Tavuk Dünyası Körili Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst