Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı İçin Materyaller
1 kg tavuk göğsü
2 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 adet 200 ml krema
1 tatlı kaşığı tuz damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz
1 paket makarna
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yapılışı birinci olarak tavuk göğsünü kuşbaşı biçiminde doğrayalım.
Üzerine sirke, iki diş sarımsak ezilmiş, kekik, sıvı yağ, karabiber, son olarak da tuzunu ekleyip karıştıralım ve üzerini kapatıp buz dolabında iki üç saat bekletelim.
Tencereye yarıya kadar su koyup içine bir tatlı kaşığı zerdeçal ve tuzunu ekleyip kaynatalım kaynayan suya makarnamızı ek edelim 10 dakika haşlayıp süzelim.
Marine edilmiş tavukları yeterlice kızdırdığımız döküm tavaya koyalım beş on dakika hiç karıştırmayalım ki sulanmasın.
Bir tarafı kızaran tavukları karıştırıp üzerine kremayı ekleyip yeterlice karıştıralım krema suyunu çekene kadar pişirelim.
Öbür taraftan haşlanan makarnayı süzüp bir yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağını ekleyip kavuralım servis tabağına biraz makarna biraz tavuk ekleyip servis edebilirsiniz yanına salata çok yakışıyor.
1 kg tavuk göğsü
2 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 adet 200 ml krema
1 tatlı kaşığı tuz damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz
1 paket makarna
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yapılışı birinci olarak tavuk göğsünü kuşbaşı biçiminde doğrayalım.
Üzerine sirke, iki diş sarımsak ezilmiş, kekik, sıvı yağ, karabiber, son olarak da tuzunu ekleyip karıştıralım ve üzerini kapatıp buz dolabında iki üç saat bekletelim.
Tencereye yarıya kadar su koyup içine bir tatlı kaşığı zerdeçal ve tuzunu ekleyip kaynatalım kaynayan suya makarnamızı ek edelim 10 dakika haşlayıp süzelim.
Marine edilmiş tavukları yeterlice kızdırdığımız döküm tavaya koyalım beş on dakika hiç karıştırmayalım ki sulanmasın.
Bir tarafı kızaran tavukları karıştırıp üzerine kremayı ekleyip yeterlice karıştıralım krema suyunu çekene kadar pişirelim.
Öbür taraftan haşlanan makarnayı süzüp bir yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağını ekleyip kavuralım servis tabağına biraz makarna biraz tavuk ekleyip servis edebilirsiniz yanına salata çok yakışıyor.