Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavuk Döner

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo tavuk göğsü ve kemiği çıkarılmış baget
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan(rendeleyip suyu eklenecek)
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaseye yoğurt, soğan suyu, salça, sıvı yağ ,tuz ve baharatları koyup karıştıralım.
Tavukları kesimlere bölüp doğrayalım.
Sosun içine ekleyip heryerini sosa bulayalım ve üzerini streç sinemayla kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
Sosunu düzgünce çeken tavukları yağlı kağıt üzerine yerleştirelim.
Yağlı kağıt ile birlikte rulo hali verelim.
Daha sonra streç sinemayla hava almaması için sıkıca saralım.
Derin dondurucuya koyalım.
Dönerimizi pişireceğiniz vakit dondurucudan çıkarıp biraz bekletip ince dilimlere doğrayalım.
Tavada orta ara karıştırarak pişirip servis edelim.
Ben tırnak pide ile servis ettim sizede fikir olsun. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst