SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavuk Döner Konut Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 orta uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber, karabiber, tuz, biraz köfte baharatı ve kekik
Tavuk Döner Konut Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları ince ince kesip yıkıyoruz. Daha sonra yıkadığımız tavukları güzelce süzüyoruz.
Ayrı bir tabakta soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu tavukların üzerine döküyoruz sonra yoğurdunu, yağını ve baharatlarını da koyup güzelce karıştırıyoruz. Pul biberi biraz fazla olsun.
Streci tezgahın üzerine açıp tavukları diziyoruz ve rulo halinde sarıyoruz, kenarlarını güzelce kapatıyoruz. Ben lastik tokalarla bağladım.
Bunu buzluğa atıp bırakıyoruz, buz tuttuktan sonra istediğiniz vakit çıkarıp yapabilirsiniz.
Bir kaç gün kalsa tadı daha hoş olacaktır, çıkardığımız tavuk döner erimeden sertken ince ince kesiyoruz ve üzerine yağ dönüp tavada orta ateşte pişiriyoruz.
Güzelce piştikten sonra ben yanına lavaşta yapıyorum, bir arada tüketiyoruz. Daha hoş oluyor isteyenler pilav üzeride kullanabilir, afiyet olsun.
Tavuk Döner Mesken Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet tavuk göğsü
2 orta uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber, karabiber, tuz, biraz köfte baharatı ve kekik
Tavuk Döner Konut Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları ince ince kesip yıkıyoruz. Daha sonra yıkadığımız tavukları güzelce süzüyoruz.
Ayrı bir tabakta soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu tavukların üzerine döküyoruz sonra yoğurdunu, yağını ve baharatlarını da koyup güzelce karıştırıyoruz. Pul biberi biraz fazla olsun.
Streci tezgahın üzerine açıp tavukları diziyoruz ve rulo halinde sarıyoruz, kenarlarını güzelce kapatıyoruz. Ben lastik tokalarla bağladım.
Bunu buzluğa atıp bırakıyoruz, buz tuttuktan sonra istediğiniz vakit çıkarıp yapabilirsiniz.
Bir kaç gün kalsa tadı daha hoş olacaktır, çıkardığımız tavuk döner erimeden sertken ince ince kesiyoruz ve üzerine yağ dönüp tavada orta ateşte pişiriyoruz.
Güzelce piştikten sonra ben yanına lavaşta yapıyorum, bir arada tüketiyoruz. Daha hoş oluyor isteyenler pilav üzeride kullanabilir, afiyet olsun.
Tavuk Döner Mesken Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı