Tavuk Doldurma İç Pilav Sebze Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı badem
1/2 (yarım) çay bardağı dolmalık fıstık
1 adet soğan
Tuz, tereyağı, zeytinyağı
Kaynamış su
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tavuğu:
1 tüm tavuk (1 kg. 300 gr.)
50 gram kadar Eritilmiş tereyağı
Sos:
1 tatlı kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebzesi:
Elma dilim 4 büyük patates
10 arpacık soğan
4 adet havuç
Pul biber
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kekik
Yağ
Tavuk Doldurma İç Pilav Sebze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağda soğanları kavuralım. 20 dk. Sıcak suda beklemiş pirinçleri de süzüp ekleyelim. Kavuralım.
Fıstık ve bademleri de ekleyip bir miktar daha kavuralım.Yine önceden normal suda 5 10 dk bekleyip süzülmüş kuru üzümleri de ekleyip kavuralım.
1/2 su bardağı kaynamış suyu ekleyip kısık ateşte çektirelim.
Pilav dinlenirken tavuğun isterseniz derisini soyabilirsiniz. Soymayacaksanız direkt çevresine tereyağı sürelim ve içini bastırmadan birkaç yemek kaşığı, aldığı kadar pilav ekleyelim.
Kalan pilavı 1 su bardağı sıcak su ile tam olarak pişirelim. Eğer tavuğunuz çok pilav almıyorsa kalan pilava suyu biraz daha fazla ekleyin ki tam pişsin.
Bu sırada doldurduğunuz ve etrafını yağladığınız tavuğu 180 derecede 40 dakika pişirelim.
Tavuk fırındayken sebzeleri yağ ve baharatlar ile karıştırıp bir kenarda bekletelim.
40 dakika sonra tavuğu çıkarıp etrafına salça, yoğurt ve yağı sürelim ve sebzeleri kenarlarına dizip 35 dakika daha pişirelim.
Fırından çıkarınca servis edeceğiniz kaba iç pilavı alıp üzerine tavuğu yerleştirin. Sebzeler ise isteğinize kalmış, isterseniz yalnızca pilav ve tavuk doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk Doldurma İç Pilav Sebze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı badem
1/2 (yarım) çay bardağı dolmalık fıstık
1 adet soğan
Tuz, tereyağı, zeytinyağı
Kaynamış su
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tavuğu:
1 tüm tavuk (1 kg. 300 gr.)
50 gram kadar Eritilmiş tereyağı
Sos:
1 tatlı kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebzesi:
Elma dilim 4 büyük patates
10 arpacık soğan
4 adet havuç
Pul biber
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kekik
Yağ
Tavuk Doldurma İç Pilav Sebze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağda soğanları kavuralım. 20 dk. Sıcak suda beklemiş pirinçleri de süzüp ekleyelim. Kavuralım.
Fıstık ve bademleri de ekleyip bir miktar daha kavuralım.Yine önceden normal suda 5 10 dk bekleyip süzülmüş kuru üzümleri de ekleyip kavuralım.
1/2 su bardağı kaynamış suyu ekleyip kısık ateşte çektirelim.
Pilav dinlenirken tavuğun isterseniz derisini soyabilirsiniz. Soymayacaksanız direkt çevresine tereyağı sürelim ve içini bastırmadan birkaç yemek kaşığı, aldığı kadar pilav ekleyelim.
Kalan pilavı 1 su bardağı sıcak su ile tam olarak pişirelim. Eğer tavuğunuz çok pilav almıyorsa kalan pilava suyu biraz daha fazla ekleyin ki tam pişsin.
Bu sırada doldurduğunuz ve etrafını yağladığınız tavuğu 180 derecede 40 dakika pişirelim.
Tavuk fırındayken sebzeleri yağ ve baharatlar ile karıştırıp bir kenarda bekletelim.
40 dakika sonra tavuğu çıkarıp etrafına salça, yoğurt ve yağı sürelim ve sebzeleri kenarlarına dizip 35 dakika daha pişirelim.
Fırından çıkarınca servis edeceğiniz kaba iç pilavı alıp üzerine tavuğu yerleştirin. Sebzeler ise isteğinize kalmış, isterseniz yalnızca pilav ve tavuk doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk Doldurma İç Pilav Sebze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı