Tavuk Burger Tanımı İçin Materyaller
Tavuk köftesi için:
500 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı soğan rendesi
1 yemek kaşığı krema(yada süt)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Tavuk Burger Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayıp rondoya alın.
Üzerine bütün materyalleri ekleyip rondodan geçirin.
Hazırlanan karışımı elinizle yoğurduktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Çıkarınca tekrar yoğurun ve bir kapak yardımı biçim verip 30 dakika daha buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra az yağlanmış döküm bir tava da yada varsa ızgarada pişirin.
Hamburger ekmeklerinin iç kısmını tavada hafifçe kızartın.
Marul, domates, turşu, ketçap ve mayonez ile hazırlayarak servis yapabilirsiniz.
Tavuk köftesi için:
500 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı soğan rendesi
1 yemek kaşığı krema(yada süt)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Tavuk Burger Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayıp rondoya alın.
Üzerine bütün materyalleri ekleyip rondodan geçirin.
Hazırlanan karışımı elinizle yoğurduktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Çıkarınca tekrar yoğurun ve bir kapak yardımı biçim verip 30 dakika daha buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra az yağlanmış döküm bir tava da yada varsa ızgarada pişirin.
Hamburger ekmeklerinin iç kısmını tavada hafifçe kızartın.
Marul, domates, turşu, ketçap ve mayonez ile hazırlayarak servis yapabilirsiniz.