AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavsanlar neden hareket etmez?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tavşanlar neden hareket etmez?​

Tavşanlar, doğada av konumunda olduklarından sürekli savunma halinde, ürkek canlılardır. Bu nedenle kaçıp saklanma eğiliminde olan tavşanların hareketlerini gözlemlemek zordur.

Tavşanlar neden ses çıkarmaz?​

Tavşanının çığlıkları iki sebepten ürpermene sebep olur: Birincisi korkmuş bir çocuğun sesine benzediği için. İkincisi de bir tavşan ancak bir avcı tarafından kovalandığında ya da ölmek üzere olduğunda çığlık attığı için.
Tavşanlar neden bağırır?
zor durumlarda kaldığında, kaçacak yer bulamadığında, öleceğini anladığında tavşan çığlık atar. hem de öyle bir çığlıktır ki bu, korku filmlerinde ses efekti niyetine kullansalar yeridir hani. keseceği tavşanın çığlığından korkup tavşanı bırakıveren avcıyı bilirim. ben de bir tavşan çığılığı duymuştum ki hala …
Tavşan besleyenler ve tavşan beslemeye başlayacaklar için bir makale yayınladım.?
Tavşan besleyenler veya tavşan beslemeye başlayacaklar için hazırladığım bu makaleyi nihayet yayınlamaya karar verdim. Tavşanlar ile yıllardır olan birlikteliğimden ve Tavsanlar.Net’i ziyaret edenlerin yorum ve mail ile geri bildirimlerinden yola çıkarak bu makaleyi hazırladım.

Tavşan yuvasına karşı güveni yitirmemeli?​

Tavşanı mümkün olduğu kadar zorla yuvadan çıkartmaya çalışmayın. Orası onun güvenli yeridir. Tavşan yuvasına karşı güvenini yitirmemeli, kendisini koruyacağına inanmalıdır.

Peki tavşan besleme ve bakımı nelerdir?​

Olarak -> Aslında tavşan besleme ve bakımında en önemli konularda biri tavşanın barınma yeridir. Burada evden veya bahçeden bahsetmiyorum. Kastedilen tavşanın korku anında sığındığı, kendini güvende hissettiği alan yani yuvasıdır. Eğer tavşan beslemeye yeni başladıysanız dikkatinizi çekmiştir.
Erişkin olan Tavşanlar her 16 günün 14’ünde çiftleşmeye hazır olur.?
Erişkin olan tavşanlar her 16 günün 14’ünde çiftleşmeye hazır olur. Kızgınlık gösteren dişi tavşanlar genellikle saldırgan ve huzursuz olur, iştahında azalma görülür, yuva hazırlamaya çalışır, suluk ve yemliklere çenesiyle sürtünür. Genellikle vulva şişkin, kırmızı ve nemli olur.

Geri