AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavaya yapisan hamur nasil temizlenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tavaya yapışan hamur nasıl temizlenir?​

İşte yanmış tava temizleme yöntemleri: – Yanık tavayı su ile doldurun. İçine 1 bardak sirke dökün ve kaynatın. Ocaktan alınca yanık tavayı 2 kaşık karbonatla ovun. Tavanız pırıl pırıl olacak.

Krep tavaya nasıl yapışmaz?​

Kreplerin tavaya yapışmaması için ne yapmak gerekir?
- Krep pişirdiğiniz tava orta büyüklükte olmalıdır.
- Yumurta mutlaka iyice çırpılmalıdır.
- Krep hamurunu dökerken mutlaka kepçe kullanılmalıdır.
- Eklenen süt soğuk olmalıdır.
- Tava iyice kızdırılmadan malzeme dökülmemelidir.
- Krep hamuru ince bir tabaka halinde dökülmelidir.
Hamurun sürekli üzerini açarak gözlemlemeye ya da dokunmamaya özen gösterin. Hamurlar boyutlarına göre ve oda sıcaklığına göre ortalama 40 dakika – 1 saat arasında mayalanır. Birkaç saat beklettiğiniz hamurlar daha nefis mayalanır. su dolu bir kap koyun. 10 dakika kadar ısıtın.
Hamur ne kadar süre bekletilir?
Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir. Bu hamurları bekletirken üzerlerinin sıkıca kapanmış olduklarından emin olun. Kullanmadan en az 2 saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Hamur neden pütür pütür olur?
Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin. Bir anda eklenen su, hamurun pütür pütür olmasına sebep olur. Hamurun daha çok kabarması için birkaç saat sıcakta bekletin. Bunun için hamurun olduğu kabı, sıcak suyla dolu başka bir kabın içinde bekletebilirsiniz.

Hamur nasıl yapılır?​

Hamur Nasıl Yapılır, Mutfaklarda hazırlanan hamurlar, kullanım amaçlarına göre çok çeşitlidir. Hamur yoğururken kullandığımız katkı malzemesi, sertlik derecesi ve hamuru olgunlaştırmak için seçilen metot hazırlanan hamura nitelik verir.

Hangi hamur hazırlanır?​

Hamur yoğururken kullandığımız katkı malzemesi, sertlik derecesi ve hamuru olgunlaştırmak için seçilen metot hazırlanan hamura nitelik verir. Normal ekmek, köy ekmeği, börek, kek, milföy, mantı, kurabiye, bisküvi, krep ve daha sayamadığım onlarca çeşit hamur işleri amaçlı kullanılan hamur, farklı malzeme ve yollarla hazırlanır.
Normal ekmek, köy ekmeği, börek, kek, milföy, mantı, kurabiye, bisküvi, krep ve daha sayamadığım onlarca çeşit hamur işleri amaçlı kullanılan hamur, farklı malzeme ve yollarla hazırlanır. Yoğrulacak hamur, işin çeşidine göre yeteri ölçüde iyi cins olan undan alınıp, hamur yoğurma tezgahı üzerine elenir.
 
Geri
Üst