AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavada yumurta cesitleri nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tavada yumurta çeşitleri nasıl yapılır?​

Sahanda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
- Eriyen yağa yumurtaları kırın.
- Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
- Üzerine tuzunu serpin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Yüzyıl yumurtası nasıl yapılır?​

Önce bir küpe çay, kireç, tuz ve taze odun külünden oluşan bir sıvı karışım doldurularak gece boyunca soğumaya bırakılıyor. Ertesi gün ördek, bıldırcın ya da tavuk yumurtaları bu karışıma konarak yedi hafta ile beş ay arasında değişen bir süre boyunca beklemeye bırakılıyor.

Yumurta dağılmadan nasıl pişirilir?​

Yumurta dağılmadan nasıl pişirilir?
Tavada Yumurta Nasıl Yapılır? | YAPILIŞI:
- Yumurtaları yıkıyoruz.
- Yumurta tavasında tereyağını eritiyoruz.
- Tereyağının yanmaması için yağın içine 1 çimdik tuz ekliyoruz.
- Ocağın altını kısıp yumurtaları dağıtmadan tavaya kırıyoruz.
- Kısık ateşte yumurtaların beyazı pişene kadar bekliyoruz.

Unlu yumurta Nasıl Yapılır?​

Yumurta ve sıvı yağ çırpılır, sonra un eklenir ve iyice karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir, üzerine tuz serpilir ama fazla değil, çünkü yumurtanın üzerine de serpilecek. Sonra unlu yumurta tavaya yayılarak dökülür. İnce olursa, daha lezzetli olur.

Yumurta kokusu nasil gecer?​

Her kabın içine bir miktar karbonat ekleyiniz ve belli bir süre bekleyiniz. Karbonatın koku emme özelliği ile odadaki yumurta kokusunu giderebilirsiniz. – Odanın her köşesine bir miktar kum serpiniz ve bekleyiniz. Kum odadaki yumurta kokusunu belli bir süre çekecektir.

Yüzyıllık yumurta nedir?​

Yüzyıllık yumurta nedir?
Yüzyıllık Yumurta Milenyum yumurtası olarak da adlandırılan ördek veya tavuk yumurtaları kül, kil ve tuzdan hazırlanan özel bir karışım içerisinde aylarca bekletiliyor. İşlem sonrasında yumurtanın beyazı kahverengi jöle kıvamında bir hal alıyor ve sarısı yeşil renge dönüyor. Çin’de rağbet gören bir yiyecek.
 
Geri
Üst