SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tavada Tavuk Baget Kızartması Nasıl Yapılır? Tavada tavuk baget kızartması yapmak için öncelikle bagetleri yıkayıp kurulayın. Ardından baharatlarla marine edin ve buzdolabında dinlendirin. Tavayı kızdırıp bagetleri soteleyin. Bagetlerin her iki tarafını da eşit şekilde kızartın. Bagetler altın rengini alana kadar pişirin. Pişen tavukları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın. Sıcak servis yapın ve yanında tercihe göre soslarla servis edin. Tavada tavuk baget kızartması, lezzetli ve pratik bir tarif olarak sofralarınıza renk katacaktır.
İçindekiler
Tavada Tavuk Baget Kızartması Nasıl Yapılır?
Tavada tavuk baget kızartması yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır: tavuk baget, un, tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ.İlk adım olarak tavuk bagetleri iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Ardından bagetleri tuz ve baharatlar ile marine edin. Bir kap içerisine unu alın ve bagetleri una bulayarak her tarafını iyice kaplayın.
Bir tavaya sıvı yağı dökün ve ısıtın. Isınan yağın içerisine una buladığınız tavuk bagetleri ekleyin. Bagetleri her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Pişen tavuk bagetleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Tavada tavuk baget kızartması servise hazırdır. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Tavada Tavuk Baget Kızartması İçin Püf Noktaları Nelerdir?
Tavada tavuk baget kızartması yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. İşte tavuk baget kızartması için önemli ipuçları:1. Tavuk bagetleri marine etmeden önce iyice yıkayın ve suyunu süzdürün.
2. Bagetleri marine etmek için kullanacağınız baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
3. Bagetleri una bulamadan önce fazla suyunu almak için üzerlerine hafifçe bastırarak kurulayın.
4. Unu iyice kaplamak için bagetleri una bulamadan önce sallayarak fazla unu dökün.
5. Tavayı ısıtmadan önce sıvı yağın yeterli miktarda olduğundan emin olun.
6. Bagetleri kızartırken tavayı sallayarak yağın her tarafına eşit şekilde temas etmesini sağlayın.
7. Pişen tavuk bagetlerini fazla yağdan arındırmak için kağıt havlu üzerine alarak süzdürün.
Bu püf noktalarını dikkate alarak lezzetli ve kıtır kıtır tavada tavuk baget kızartması yapabilirsiniz.
Tavada Tavuk Baget Kızartması Kaç Dakikada Pişer?
Tavada tavuk baget kızartması yaparken pişme süresi bagetlerin büyüklüğüne ve tavada kullanılan ısıya göre değişir. Genellikle tavuk bagetleri her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirilir. Ortalama olarak tavuk bagetlerinin her tarafının kızarması için yaklaşık 15-20 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır.Bagetlerin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir çatal veya bıçak yardımıyla keserek iç kısmını kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kısmı beyaz ve suluysa tavuk bagetleriniz pişmiş demektir. Ancak iç kısmı pembe veya kırmızıysa bagetleri biraz daha pişirmeniz gerekebilir.
Pişme süresini kısaltmak için bagetleri daha ince dilimler halinde keserek pişirebilirsiniz. Ayrıca tavayı kapatıp bagetleri bir süre dinlendirdikten sonra tekrar pişirmek de pişme süresini azaltabilir.
Tavada Tavuk Baget Kızartması Ne İle Servis Edilir?
Tavada tavuk baget kızartması genellikle yanında patates kızartması, pilav veya salata ile servis edilir. Ayrıca mayonez, ketçap veya soslar ile birlikte sunulabilir.Patates kızartması yapmak için patatesleri soyun, dilimleyin ve kızgın yağda kızartın. Pilav yapmak için ise tercihinize göre pilav çeşitlerinden birini seçebilirsiniz. Salata yapmak içinse istediğiniz sebzeleri doğrayarak karıştırabilir ve üzerine sos dökerek servis yapabilirsiniz.
Tavada tavuk baget kızartması servis ederken yanına limon dilimleri de ekleyebilirsiniz. Limon dilimleri tavuk bagetlerine ekstra bir lezzet katarak servis yapmanızı sağlar.
Tavada Tavuk Baget Kızartması Kaç Kişilik Bir Yemektir?
Tavada tavuk baget kızartması kaç kişilik bir yemek olduğu bagetlerin miktarına ve kişilerin iştahına bağlı olarak değişir. Ortalama olarak 1 kilogram tavuk baget ile 3-4 kişilik bir yemek hazırlayabilirsiniz.Eğer daha fazla kişiye servis yapacaksanız tavuk baget miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca yanında servis edeceğiniz patates kızartması, pilav veya salata miktarını da buna göre ayarlayabilirsiniz.
Yemek yaparken misafir sayısını ve kişilerin iştahını göz önünde bulundurarak tavuk baget miktarını ve diğer yan lezzetleri belirlemek önemlidir.
Tavada Tavuk Baget Kızartması Nasıl Yapılır?
Tavada Tavuk Baget Kızartması Nasıl Yapılır? |
1. Tavuk bagetleri baharatlarla marine edin. |
2. Bagetleri una bulayın ve kızartma tenceresinde altın rengi olana kadar kızartın. |
3. Kızartılan tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. |
4. Sıcak servis yapın ve yanında limon dilimleriyle servis edin. |
5. Afiyet olsun! |
Tavada tavuk bagetleri baharatlarla marine edin.
Bagetleri una bulayın ve kızartma tenceresinde altın rengi olana kadar kızartın.
Kızartılan tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
Sıcak servis yapın ve yanında limon dilimleriyle servis edin.
Afiyet olsun!