SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tavada Tahinli Katmer Tanımı İçin Malzemeler
500 gram un
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 su bardağı kıvam verene kadar ılık su
İç materyali için;
Tahin
Toz şeker
Tavada Tahinli Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurup 10 dk dinlendiriyoruz.
Daha sonra bezelere ayırıp bir 10 dk daha bekleyelim. Hatta bir gece dolapta streç altında bekleyebilir.
Hafif unlayarak merdane yada oklava ile ince bir yufka haline getiriyoruz. (kolay açılan bir hamur).
Hamuru açtıktan sonra üzerine tahin döküyoruz. Şekeri sizin damak tadınıza nazaran ayaralayabilirsiniz.
Daha sonra rulo yaparak kendi etrafında dolayıp merdane ile açabilirsiniz.
Yağsız tavaya kısık ateşe veriyoruz.
Arkasını kızarınca döndürüp üzerine tereyağ ile biraz yağlayalım altı kısmınada çok az yağ verebilirsiniz….
Tavada Tahinli Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram un
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 su bardağı kıvam verene kadar ılık su
İç materyali için;
Tahin
Toz şeker
Tavada Tahinli Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurup 10 dk dinlendiriyoruz.
Daha sonra bezelere ayırıp bir 10 dk daha bekleyelim. Hatta bir gece dolapta streç altında bekleyebilir.
Hafif unlayarak merdane yada oklava ile ince bir yufka haline getiriyoruz. (kolay açılan bir hamur).
Hamuru açtıktan sonra üzerine tahin döküyoruz. Şekeri sizin damak tadınıza nazaran ayaralayabilirsiniz.
Daha sonra rulo yaparak kendi etrafında dolayıp merdane ile açabilirsiniz.
Yağsız tavaya kısık ateşe veriyoruz.
Arkasını kızarınca döndürüp üzerine tereyağ ile biraz yağlayalım altı kısmınada çok az yağ verebilirsiniz….
Tavada Tahinli Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı