AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavada somun ekmegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tavada somun ekmeği nasıl yapılır?​

Tavada Somun Ekmek Tarifi Yapılışı Ekmek hamuru için yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve kuru mayayı alın. Toz şeker eriyene kadar malzemeleri karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine 1 su bardağı un ekleyip tuzunu ve zeytinyağını ekleyin. Malzemeleri karıştırın.

Maya yoksa ekmek nasıl yapılır?​

Klasik ekmek tarifindeki maya yerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz. Karbonatın daha kolay aktifleşmesi için üzerine birkaç damla da limon ilave edin. Ekmeğin daha yumuşacık olması için içine yoğurt ya da ılık süt de ilave edebilirsiniz.
Tavada kızarmış ekmek nasıl yapılır?
Bayat ekmeği dilimleyin ve dilimleri arkalı önlü iyice bulanacak şekilde bu yumurtalı karışıma bulayın. Bir kızartma tavasına aldığınız sıvı yağda, yumurtaya buladığınız ekmekleri, arkalı önlü güzelce kızartın. Bir servis tabağına aldıktan sonra, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Evde yapılan ekmek nasıl Bayatlamaz?​

Mayalanmayı beklemenize de gerek yok. Hamurunuza şekil verip fırına atmanız yeterli. Ekmeğinizi kestikten sonra tazeliğini kaybetmeden saklamanın en kolay yolu, kesilmiş tarafını alta getirip oda sıcaklığında bekletmek. Çok işe yaradığı söylenen ekmek kutuları ise aslında hiçbir işe yaramıyor.

Hangi ekmek Bayatlamaz?​

Isparta ekmeği, Çünür ekmeği, kara fırın ekmeği veya taş fırın ekmeği gibi birçok isimle bilinen ekmek oda sıcaklığında yaklaşık 1 hafta, buzdolabında ise yaklaşık 1 aya kadar tazeliğini koruyabiliyor. Geleneksel Isparta ekmeği ayrıca, derin dondurucuda da saklanabiliyor.
Mayasız yumuşak ekmek nasıl yapılır?
Mayasız Ekmek Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
- Ekmek hamurunu sert tutmamalısınız, bu sebeple unu kontrollü şekilde ilave edin.
- Ele hafif yapışacak kıvamda, yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamuru uzun süre yoğurmamalıyız.
- Pişireceğiniz kalıbı önceden yağlayıp, unlamanız, piştikten sonra ekmeği çıkarmada kolaylık sağlayacaktır.
 
Geri
Üst