Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavada Pişen Buzlu Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavada Pişen Buzlu Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet el açması yufka
küçük bir kase beyaz peynir
Sos için:
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı soda
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavada Pişen Buzlu Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkayı 4 eşit parçaya bölelim.
Sostan yufkaya sürelim iç harcını koyup saralım.
Poşetleyerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Daha önceden buzlukta sakladığımız böreğimizi buzluktan çıkarıyoruz, on dakika kadar bekliyoruz hafif yumuşamaya başlasın diye.
Uygun tavaya diziyoruz. Üzerine sostan döküyoruz. Sos tavanın dibinde bir miktar biriksin.
Ocağın altı orta ateşte 4- 5 dakika kapağı kapalı pişiriyoruz.
5 dakika sonunda kapağı açıp pişirmeye devam ediyoruz.
Bu arada ters düz edip kontrol edelim kızarınca diğer tarafını çevirelim.
Tavaya yapışırsa yağ ekleyelim. Kısa sirede az miktarda böreğimiz hazır.
Yufka miktarına göre süt ve soda (4 adet börek için birer yemek kaşığı süt + soda, sıvı yağ ) kullandım. Siz daha fazla yufka için arttırabilirsiniz.

Tavada Pişen Buzlu Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst