SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
İçi için;
3 adet pırasa
1 tane havuç
100 gram beyaz peynir
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine :
Tereyağı
Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaseye ılık su, maya ve sıvı yağ alınarak karıştırılır.
Üzerine tuz ve elenerek un eklenir.
Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edilir. (yoğururken elinize çok yapışırsa yıkayarak devam edin).
Üzeri kapatılarak 35 dakika kadar mayalandırılır. Bu sırada havuç rendelenir.Pırasalar ince kıyılır.
Tavaya biraz sıvı yağ alınır.
Havuçlar biraz sotelenir.
Üzerine pırasa eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
Son olarak baharat ve tuzu eklenir karıştırır ve alınır.
İçine bir ölçü peynir ufalanarak karıştırılır.
Mayalanan hamura un serpilerek toparlanır.
Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Bezeler uzun ince formda tavanızın boyutunda açılır.
Ortasına iç koyulur. Kenarları ortaya gerçek getirilip birleştirilir.
Birleşim yerleri hafif bastırılarak ezdirilir ve düzleştirilir. Tüm bezelere birebiri uygulanır.
Tava kızdırılır. İçine pide koyulur gerisi önü nar üzere olana kadar orta ateşte pişirilir. Pişince üzerine tereyağı gezdirilir.
Afiyet olsun
Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
İçi için;
3 adet pırasa
1 tane havuç
100 gram beyaz peynir
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine :
Tereyağı
Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaseye ılık su, maya ve sıvı yağ alınarak karıştırılır.
Üzerine tuz ve elenerek un eklenir.
Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edilir. (yoğururken elinize çok yapışırsa yıkayarak devam edin).
Üzeri kapatılarak 35 dakika kadar mayalandırılır. Bu sırada havuç rendelenir.Pırasalar ince kıyılır.
Tavaya biraz sıvı yağ alınır.
Havuçlar biraz sotelenir.
Üzerine pırasa eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
Son olarak baharat ve tuzu eklenir karıştırır ve alınır.
İçine bir ölçü peynir ufalanarak karıştırılır.
Mayalanan hamura un serpilerek toparlanır.
Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Bezeler uzun ince formda tavanızın boyutunda açılır.
Ortasına iç koyulur. Kenarları ortaya gerçek getirilip birleştirilir.
Birleşim yerleri hafif bastırılarak ezdirilir ve düzleştirilir. Tüm bezelere birebiri uygulanır.
Tava kızdırılır. İçine pide koyulur gerisi önü nar üzere olana kadar orta ateşte pişirilir. Pişince üzerine tereyağı gezdirilir.
Afiyet olsun
Tavada Pırasalı Havuçlu Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı